Skrub de søde kartofler grundigt med en svamp eller børste.
Skær dem i grove stykker, og vend dem med en god olivenolie, salt, friskkværnet peber og harissa.
Bag dem på en bageplade ved 180 grader i ca. 20-25 min., til de har taget farve og er møre.
Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Læg fisken i et ildfast fad med skindsiden op. Sæt til side til senere - ikke på køl.
Skyl spinaten grundigt, og fjern de groveste stilke.
Dryp den grundigt af for vand, og saml den i en tæt bunke på et skærebræt. Skær den igennem et par gange med en skarp kniv, uden at hakke.
Kom spinaten op i en skål.
Skræl skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv. Kom løgene op til spinaten.
Kom rygeosten op i en skål, og rør lidt mælk eller vand i, så den bliver lidt mere lind, omtrent som en yoghurt.
Sæt fisken ind i bunden af ovnen, og bag den ca. 10-15 min, til du kan trække skindet af uden problemer.
Rør rygeosten løst op i spinaten, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret de søde kartofler, den bagte fisk og spinaten på en tallerken.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()