Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pluk salaten ud i blade og snit dem i tynde strimler. Hak oliven groft og skalotteløg super fint. Skær nektariner ud i mundrette bidder.
Bland salat, nektarin, oliven og løg i en skål med et par dråber olivenolie og et skud groftkværnet sort peber.
Skær fisken i kuvertstykker og læg dem i et smurt ildfast fad. Krydr fisken med lidt salt og bag ca. 10-12 min. i ovnen til den er mælkehvid.
Varm en stor pande op og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg gnocchi 4-5 min til de har taget godt med farve på begge sider. Træk panden af varmen og vend dem sammen på panden med pestoen.
Anret gnocchi på en tallerken med fisk og salaten til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()