0
Bagt mørksej med gnocchi i pesto og salat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

lollo biondaGrønne Nocellara oliven, uden stennektarinerskalotteløg
1 min.
Lav salaten

Pluk salaten ud i blade og snit dem i tynde strimler. Hak oliven groft og skalotteløg super fint. Skær nektariner ud i mundrette bidder.

Bland salat, nektarin, oliven og løg i en skål med et par dråber olivenolie og et skud groftkværnet sort peber.

mørksejfilet uden skind
10 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker og læg dem i et smurt ildfast fad. Krydr fisken med lidt salt og bag ca. 10-12 min. i ovnen til den er mælkehvid.

basilikum pestognocchi
20 min.
Steg gnocchi

Varm en stor pande op og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg gnocchi 4-5 min til de har taget godt med farve på begge sider. Træk panden af varmen og vend dem sammen på panden med pestoen.

30 min.
Anretning

Anret gnocchi på en tallerken med fisk og salaten til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?