0
Bagt mørksej med grydestegt spidskål og grønne linser

Bagt mørksej med grydestegt spidskål og grønne linser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skind
1 min.
Mørksej

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr den med salt og peber, og læg den i et smurt ildfast fad til senere. Sæt ikke fadet på køl.

Tænd ovnen på 170 grader.

grønne linser
5 min.
Linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

spidskål
10 min.
Spidskål

Del spidskålet på langs i et stort stykke pr. kuvert. Behold noget af stokken på, så det ikke falder fra hinanden. Varm en pande op ved middel varme. Tilsæt lidt olie, og steg spidskålet på skærefladen i 5-7 min., til det har taget godt med farve og er blevet mørt med lidt bid. Krydr det grundigt med salt og friskkværnet peber.

Sæt fisken i ovnen, og bag den i ca. 15 min.

mynteskalotteløg
15 min.
Skalotteløg

Skræl løget, og snit det super fint med en skarp kniv. Pluk mynten ud i blade.

grønne linser
25 min.
Linser

Hæld vandet fra linserne, og smag dem til med en generøs mængde god olivenolie, salt og friskkværnet peber. 

citronpecorino romano
25 min.
Anretning

Vend mynte og skalotteløg ned i linserne, og anret dem på en tallerken med spidskålet ovenpå. Riv masser af citronskal og ost henover spidskålet. Tag fisken ud af ovnen, og anret den ved siden af. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?