0
Bagt mørksej med krydrede majs, stegte kartofler og grønkål

Bagt mørksej med krydrede majs, stegte kartofler og grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

majskolber
1 min.
Majs

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt en stor gryde med godt saltet vand over at koge, ligesom hvis du skal koge pasta.

Pil skrællen af majsene, og del hver majs i 2 dele. Tilsæt majsene til gryden, når vandet koger, og kog dem i ca. 4-5 min.

mørksejfilet uden skind
5 min.
Fisken

Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med et stykke køkkenrulle, krydr med salt og friskkværnet peber, og del den i kuvertstykker.

Læg stykkerne i et smurt ildfast fad, men vent lidt med at sætte det i ovnen.

bagekartoflergrønkålcitron
10 min.
Kartofler

Skær kartoflerne i små tern, og steg dem i ca. 15 min. på en mellemvarm pande i en smule olivenolie, til de er møre. 

Sæt fisken i ovnen, og bag i ca. 12-15 min.

Skyl grønkålen grundigt, rib den af stilkene, og snit den ud i små stykker.

Når kartoflerne er møre, kommer du dem op i en skål, tilsætter lidt ny olie til panden, og steger kålen i ca. 5 min. Laver du mad til 1-2 kuverter, kan du sagtens stege kartofler og kål samtidig, lad blot kartoflerne stege 10 min. alene, inden du tilsætter kålen.

Smag til med salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet citronskal.

chipotlesauce krydderipecorino romano
20 min.
Majs

Når majsene er færdige, drypper du et par dråber olivenolie ud over dem, og krydrer med lidt fint salt, krydderblandingen og masser af fintrevet ost. 

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Anret de stegte kartofler og grønkål på en tallerken med fisken ovenpå og de krydrede majskolber på siden.

Slut af med at komme en god klat yoghurt på tallerkenen.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
766 kcal
Fedt:
45,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,4 g
Kulhydrat:
47,7 g
heraf sukkerarter:
4,8 g
Kostfibre:
7,7 g
Protein:
38,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?