Panade: Skræl æblet og skær det i mindre stykker. Sautér det i lidt olie i en gryde og tilsæt 1/2 finthakket rød chili og ca. 1/4 tsk karry. Krydr med salt og smag til med karry og chili (efter behag).
Fisk: Skær fisken i portionsstykker der er ens i højden og placer dem i et smurt ildfast fad. Krydr med salt, fordel panaden på fisken og bag den i ovnen i ca. 10-12 min.
Forårssauté: Vask svampene, skær dem i halve og rist dem på en pande i lidt olie. Tilsæt 1 finthakket skalotteløg og krydr med salt. Når svampene har taget farve tilsættes den friske spinat og fløden. Når spinaten er faldet sammen er retten færdig og den smages til med salt og peber (og evt. lidt citron).
Server retten med små kartofler eller pasta.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften