0
Bagt lyssej/lange med stegt palmekål, hvidløg, parmesan, saltede hasselnødder & klementiner dertil grov kartoffelmos med sennep

Bagt lyssej/lange med stegt palmekål, hvidløg, parmesan, saltede hasselnødder & klementiner dertil grov kartoffelmos med sennep

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

hasselnødder
1 min.
Saltede hasselnødder:

Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom nødderne i vandet. Lad nødderne salte i mindst 10 minutter, gerne i 20. Kasser saltvandet, kom de afdryppede nødder i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og får et lille lag hvid saltcoating. Lad nødderne køle lidt af, og hak dem groft.

melede kartofler
5 min.
Grov kartoffelmos med sennep

Skræl kartoflerne, og del dem i mindre stykker. Kog dem møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe lidt af i gryden. Mos kartoflerne med en generøs klump smør og evt. lidt varm mælk. Smag til med salt, peber og grov sennep. 

klementin
15 min.
Klementiner:

Pil klementinerne, og del dem i både. Skær hver båd i 2-3 stykker.

palmekålparmigiano reggiano (Parmesan)skalotteløghvidløgklementin
20 min.
Palmekål med hvidløg og parmesan:

Skær den træede rib i midten af palmekålbladene af. Skær bladene i mundrette stykker. Blancher stykkerne i godt saltet vand i 1 minut. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Kom en generøs klump smør i en sauteuse eller pande. Når smørret bruser, tilsættes de hakkede løg og hvidløg. Lad dem sautere i 1-2 min., og krydr med salt og sort peber. Kom den blancherede kål på, og sauter den med i et par minutter. Krydr igen med salt og masser af sort peber. Riv parmesan over, og vend rundt sammen med klementiner.

lyssejfilet uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og kom stykkerne i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i den forarmede ovn i 10-12-min. 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med de saltede hasselnødder.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?