0
Bagt mørksej på cremede, hvide bønner med blomkål, oliven og oregano

Bagt mørksej på cremede, hvide bønner med blomkål, oliven og oregano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skind
1 min.
Mørksej

Tænd ovnen på 180 grader. Smør et ildfast fad med lidt olie. Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.

Læg fisken op i fadet - vent med at sætte det ind.

hvide bønner
5 min.
Bønner

Dræn bønnerne for vand. Kom lidt olivenolie op i en lille gryde, tænd på middelvarme, og varm bønnerne igennem et minut eller to. Tilsæt så ca. 1/2 dl vand pr. kuvert, og sluk for gryden.

agurkblomkålfrisk oreganomørksejfilet uden skind
10 min.
Blomkål

Skyl blomkål og agurk. Skær blomkålen ud i grove buketter, og flæk agurken på langs. Skrab kernerne ud af agurken med en ske. 

Skær agurken i små tern, og kom dem op i en skål. Steg blomkålsbuketterne på en mellemvarm pande i en smule olie - til de har taget godt med farve men stadig har lidt bid. Ca. 4-5 min. Kom dem derefter op i skålen sammen med agurkerne. 

Hak oliven groft med en kniv, og pluk oregano ud i blade. Vend begge dele op i skålen, og smag til med lidt salt og friskkværnet peber. 

Sæt nu fisken ind i ovnen, og bag ca. 10-15 min.

pecorino romanohvide bønner
20 min.
Bønner

Giv bønnerne et opkog, og træk så gryden fra varmen. Tilsæt en god sjat olivenolie eller måske en klat smør, hvis du har - og riv osten fint ned i. Rør grundigt rundt, så osten smelter og cremer bønnerne.

Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret bønnerne i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå og blomkålssalaten på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?