Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Halvér jordskokker, og skær løg i kvarte. Vend dem med lidt olivenolie, salt og groftkværnet sort peber. Bag i ovnen på en bageplade ca. 20-25 min., til de er gyldne og møre.
Skær fisken i kuvertstykker, gnid den med et par dråber olivenolie, og læg den i et ildfast fad. Krydr med lidt salt. Vent lidt med at sætte den i ovnen.
Skær spidskål i store både, og læg dem på bunden af en stor gryde. Tilsæt et par spsk. vand, så der lige er lidt at dampe i. Tænd på mellem varme, og læg låg på. Damp i 2-3 min, fjern låget, og tilsæt ærterne. Lad dem dampe med, og varme igennem ca. 1-2 min. Træk gryden fra varmen, krydr med lidt salt, og tilsæt romesco sovsen. Vend det hele løst rundt.
Sæt fisken i bunden af ovnen, og bag den ca. 10-12 min., til den er mælkehvid og gennembagt.
Anret bagte jordskokker og løg på en tallerken med fisken ovenpå, og spidskål med Romesco og ærter på siden.
Kundekommentarer ()