0
Mørksej på bagte jordskokker og løg med dampet spidskål, romesco og ærter

Mørksej på bagte jordskokker og løg med dampet spidskål, romesco og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokkerløg
1 min.
Bag jordskokker og løg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Halvér jordskokker, og skær løg i kvarte. Vend dem med lidt olivenolie, salt og groftkværnet sort peber. Bag i ovnen på en bageplade ca. 20-25 min., til de er gyldne og møre.

mørksejfilet uden skind
10 min.
Forbered fisken

Skær fisken i kuvertstykker, gnid den med et par dråber olivenolie, og læg den i et ildfast fad. Krydr med lidt salt. Vent lidt med at sætte den i ovnen.

romesco sovsærter, frostspidskål
15 min.
Tilbered spidskålen

Skær spidskål i store både, og læg dem på bunden af en stor gryde. Tilsæt et par spsk. vand, så der lige er lidt at dampe i. Tænd på mellem varme, og læg låg på. Damp i 2-3 min, fjern låget, og tilsæt ærterne. Lad dem dampe med, og varme igennem ca. 1-2 min. Træk gryden fra varmen, krydr med lidt salt, og tilsæt romesco sovsen. Vend det hele løst rundt.

Sæt fisken i bunden af ovnen, og bag den ca. 10-12 min., til den er mælkehvid og gennembagt.

30 min.
Anretning

Anret bagte jordskokker og løg på en tallerken med fisken ovenpå, og spidskål med Romesco og ærter på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?