0
Bagt mørksej på perlebyg i klassisk karry med hvide asparges og bagte løg

Bagt mørksej på perlebyg i klassisk karry med hvide asparges og bagte løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang, og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

løgovn
1 min.
Bag løgene

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Halvér løgene, gnid dem med lidt salt, olivenolie og sort peber. Bag dem i toppen af ovnen i ca. 25 min., til de er møre og har taget godt med farve.

perlebygkasserolle
5 min.
Kog perlebyggen

Kom perlebyggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Kog den i ca. 15 min., til den er mør, og lad den gerne trække 5 min. i kogevandet inden du dræner den.

mørksejfilet uden skindIldfast fadklassisk karrysovs
10 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og gnid dem med lidt olivenolie og salt. Læg fiskestykkerne i et ildfast fad, hæld sovsen over, og bag nederst i ovnen i 15-20 min., til fisken er mælkehvid og mør.

grønne æblermyntehvide asparges
15 min.
Skær det grønne

Kasser de nederste 2-3 cm af aspargesen. Læg resten fladt ned på et skærebræt, og skræl dem, mens du drejer dem rundt. Snit dem herefter ud i tynde skiver lidt på skrå. 

Pluk mynten ud i blade.

Skær æble i små tern. Vend mynte, asparges og æbletern sammen i en skål.

30 min.
Anretning

Anret drænede perlebyg i en dyb tallerken med fisk ovenpå. Kom sovs over fisken, og slut af med at komme salaten ved. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?