0

Bagt multefilet med madagaskarpeber, tomater og basilikumolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Basilikumolie: Kom 2/3 af basilikumbladene i en foodprocessor sammen med olivenolie og lidt salt og peber. Kør det sammen til en blød og ensartet grøn olie og smag til.

Tomater: Del tomaterne i ensartede store tern. Brug både store og små tomater og meget gerne både røde og gule. Cherrytomater skal bruges i hel tilstand. Giv de upillede hvidløg et ”gok” og vend tomater og hvidløg sammen med madagaskarpeberkorn, revet skal fra citronen, halvdelen af basilikumolien, salt og peber i et ovnfast fad.

Fisk: Skær multefileten i små portionsstykker og læg dem ovenpå tomaterne med skindsiden opad. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. (til fisken er gennembagt og tomaterne møre). Træk skindet forsigtigt af fisken (skal bare kasseres), dryp med saften fra ½ citron og resten af basilikumolien og drys med de resterende basilikumblade skåret i strimler. Server straks.

Server sammen med små nye kartofler, koldt smør og en skål grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften