Gratin: Kog pastaen al dente (som anvist på pakken). Sauce: Hak løg og hvidløg og sauter dem i olie. Tilsæt tomat, sukker, oregano, salt og peber. Lad det simre ind til en cremet sauce og smag til med sukker, salt og peber. Vend sauce, pasta, skyllet spinat, hele basilikumblade og flødeost sammen til det er jævnt fordelt. Kom det hele i et ovnfast fad og drys med revet ost og fintrevet parmesanost (mængde efter smag). Bag retten i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. til den bobler i kanten og overfladen er flot gylden.
Fisk: Rist de hele hasselnødder på en tør pande. Hak hasselnødderne fint og bland dem med rasp, revet citronskal, timianblade, salt og peber. Dup fileten tør og læg den på bagepapir på en bageplade. Pensl med et tyndt lag olie på kødsiden og dæk den med krydderraspen. Dryp med lidt olie og bag fisken i den 175 grader varme ovn i ca. 15 min. (til den er mør).
Server straks sammen med en tomatsalat, en sprød grøn salat og godt groft brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften