0
Bagt rødspættefilet med mynteærter og råstegte kartofler

Bagt rødspættefilet med mynteærter og råstegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl og skræl eller skrub kartoflerne. Vend kartoflerne i lidt olivenolie, og bag dem på et stykke bagepapir i ovnen i 20-25 min.

rødspættefilet
5 min.
Fisk

Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Krydr med lidt salt, gnid med lidt olivenolie, og læg dem i et ildfast fad. Bag fileterne i ovnen i 10-15 min.

ærter, frostmyntezittauerløgcitronsquash
10 min.
Grønt

Skyl squash, og pil zittauerløg. Hak løg super fint med en skarp kniv. Pluk mynte ud i blade, og snit dem igennem et par gange med en kniv. Skær squash i små tern.

Sæt en gryde over ved mellem varme, tilsæt lidt olivenolie, og sauter løgene i 2-3 min., uden at de tager farve. Kom så ærter og mynte op i gryden, og varm godt igennem i 2-3 min. Træk gryden af varmen, tilsæt godt med fintrevet citronskal, og smag til med lidt salt og et godt skud friskkværnet, sort peber.

creme fraiche 18%
20 min.
Anretning

Anret kartofler, ærter og rå squashtern på en tallerken. Kom fisken ovenpå og  slut af med at komme en god klat creme fraiche på tallerkenen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?