0
Bagt rødspættefilet med mynteærter og råstegte kartofler

Bagt rødspættefilet med mynteærter og råstegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl eller skrub kartoflerne, vend dem i lidt olivenolie, og bag dem på et stykke bagepapir på en bageplade i ovnen i 20-25 min.

rødspættefilet
5 min.
Fisk

Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Krydr dem med lidt salt, gnid med lidt olivenolie, og læg dem i et ildfast fad.

Bag fileterne i ovnen i 10-15 min.

ærter, frostmyntezittauerløgcitronsquash
10 min.
Grønt

Pil løg, og hak det super fint med en skarp kniv.

Pluk mynte ud i blade, og snit dem igennem et par gange med en kniv. 

Skær squash i små tern.

Sæt en gryde over ved mellem varme, tilsæt lidt olivenolie, og sautér løgene i 2-3 min., uden at de tager farve.

Kom så ærter og mynte op i gryden, og varm godt igennem i 2-3 min.

Træk gryden af varmen, tilsæt godt med fintrevet citronskal, og smag til med lidt salt og et godt skud friskkværnet sort peber.

creme fraiche 18%
20 min.
Anretning

Anret kartofler, ærter og rå squashtern på en tallerken, kom fisken ovenpå, og slut af med at komme en god klat creme fraiche på tallerkenen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
27,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,6 g
Kulhydrat:
43,8 g
heraf sukkerarter:
12,6 g
Kostfibre:
14,2 g
Protein:
37,2 g