0

Bagt rødfisk Vera Cruz med kapers, rosiner og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dup fileterne tørre, dryp dem med citronsaften og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 15 min. ved stuetemperatur. Pil imens hvidløgene, rens chilierne og hak begge dele groft. Kom dem i en blender sammen med flåede tomater, ½ tsk. salt og et kværn peber og blend det helt glat. Hak løget fint og snit begge slags oliven i skiver. Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande og lad dem køle af. Kom lidt olie på den samme pande og sauter løgternene bløde og klare. Tilsæt chili-tomatsaucen sammen med tomatpuréen, rør godt rundt og lad det småsimre i 5 min. Rør oliven, kapers, rosiner og oregano i, krydr med kværnet peber og kog videre i 3 min. Smag saucen til med salt, peber og evt. et nip sukker.

Læg fileterne i et smurt ovnfast fad, fordel saucen oven på og dryp med lidt god olivenolie. Bag fisken i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. til den lige er mør. Drys med grofthakket persille og mandelflager og server straks.

Server sammen med kogte ris eller ovnbagte kartofler, en sprød grøn salat og godt durumbrød.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?