0
Bagt rødspætte med baba ganoush, fladbrød og stegte kartofler

Bagt rødspætte med baba ganoush, fladbrød og stegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginebaba ganoush krydderihvidløgtahincitron
1 min.
Baba ganoush (auberginedip):

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 15-20 steder. Halver auberginen, og snit et diagonalt mønster i aubergine-kødet. Læg de halve auberginer i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 30 min., til auberginen er mør og gylden. Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med pillede hvidløg, tahin, god olivenolie (der skal bruges en del), citronsaft og baba ganoush krydderiet (gem 1/3 til brødet). Juster evt. med lidt salt og ekstra citronsaft.

kartofler
15 min.
Stegte kartofler:

Del kartoflerne i kvarte, skyl dem og vend med rigeligt god olivenolie samt salt & peber. Kom dem på bageplader med bagepapir, og steg dem gyldne og møre i en forvarmet ovn ved 225 grader. Det tager 20-30 min.

rødspættefiletcitron
25 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold eller rul dem, så de er lige tykke. Kom dem i et ildfast fad med lidt olivenolie i bunden. Dryp lidt olivenolie og citronsaft over, og dæk det ildfaste fad med pergament og stanniol, så det lukker HELT tæt. Bag ved 225 grader i en forvarmet ovn i 12-14 min.

pizzadej - på surdejbaba ganoush krydderi
30 min.
Fladbrød:
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min., før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 1 cm. tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med det sidste krydderi og lidt god flagesalt, og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.
koriander
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med koriander.

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?