0
Bagt skærising med citronsmør med karamelliseret spidskål og ærter

Bagt skærising med citronsmør med karamelliseret spidskål og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Citronsmør:

Lad 50-100 g smør få stuetemperatur, rør det med rasp, skallen fra citronen (kun det gule), lidt saft samt salt og lidt sukker. Man kan også undvære smørret og i stedet lave en crunsh, der drysses ovenpå fileterne.

5 min.
Nye kartofler:

Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og krydr evt. med lidt godt salt. Hak det sidste kørvel og skalotteløg fint og vend sammen med kartoflerne.

8 min.
Ærter:

Bælg ærterne og kom dem i en lille kasserolle - damp dem, under låg, i væden/smørret fra de ovnbagte fisk i 30-45 sekunder.

Kan du ikke få friske ærter i bælg, så kan du bruge ærter fra frost.

10 min.
Spidskål:

Fjern evt. de yderste blade på spidskålen, flæk på midten og del i 2 stykker (de skal hænge sammen ved stokken) og skær det nederste af stokken. Læg kålen med skærefladen nedad på en brandvarm pande med lidt neutral fedtstof. Når kålen har fået kraftig karamellisering tilsættes ½ dl vand og et par gode klatter smør og lidt salt. Kog under låg i 1 minut. Fjern derefter låget og lad det koge til vandet er fordampet. Vend kålen og lad en lille klat godt smør smelte ned mellem bladene. Krydr med salt og peber, lidt finthakkede skalotteløg, lidt citronskal og masser af plukket kørvel.

15 min.
Fisk:

Læg fileterne ved siden af hinanden foldet ud på et skærebræt. Krydr med salt og peber og fordel 1/3 af citronsmørret på fileterne. Fold fileterne sammen på langs og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Fordel det sidste smør over fisken. Sæt fadet i en 225 grader forvarm ovn i ca. 6-8 min.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet - server gerne lidt af det smeltede citronsmør fra fisken dertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?