Grønt: Skrub gulerødder og pastinakker godt, halver gulerødderne på langs og skær pastinakkerne i kvarte – ligeledes på den lange led. Del fenniklen i 6 ”både”, trim forårsløgene og del dem på midten. Kom 2 cm vand og lidt salt i en gryde og damp først gulerødder og pastinakker 4-5 min. Kom så fennikel og forårsløg ved og damp yderligere 4-5 min. til grøntsagerne er møre, men bevarer et sprødt bid.
Hollandaise: Kom æggeblommen i en lille skål og lad den stuetemperere inden den røres med eddike samt lidt salt og peber. Smelt smørret i en gryde og pisk det i æggemassen lidt ad gangen – brug gerne en stavblender eller lav det i foodprocessoren. Vend de finthakkede krydderurter i og smag til med eddike, salt og peber.
Fisk: Krydr fiskefileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et lille ildfast fad. Hæld hvidvin ved og bag fisken ved 175°C i ca. 12 min. til den er mør.
Server retten med små kogte kartofler, blandet grøn salat og godt groft brød til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften