Lad 25-50 g smør pr. person få stuetemperatur. Rør det med skallen fra limen (kun det grønne), lidt limesaft, hakket basilikum (brug det halve her) samt salt og lidt sukker.
NB: Gem stilkene fra basilikummen til sovsen og gem lidt blade til pynt.
Forvarm ovnen til 200 grader. Del broccoli i store buketter, og kom dem i et ildfast fad. Dryp med god olivenolie, og krydr med salt og dukkah. Bag broccoli, til den er mør.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte, og kog den i rigeligt, letsaltet vand i ca. 20 min. Hæld den tilbage i sigten, og lad den dryppe af.
Læg fiskefileterne fladt ned på et skærebræt. Krydr med salt og peber, og smør med et tyndt lag basilikum-lime smør. Rul fileterne sammen fra den tykke brede ende mod den tynde. Kom rullerne i et passende ildfast fad gerne med en lille sjat hvidvin eller lidt æblemost i bunden. Har du ingen af delene, kan du bruge lidt vand. Dæk med et stykke bagepapir, og kom derefter HELT tætsluttende låg/stanniol over. Kom fadet i en 200 grader forvarmet ovn, og bag i ca. 15 min., til fisken er gennemvarm.
Husk! Gem væden og fedtstoffet fra fisken til sovsen!
Kog creme fraiche og bouillon op i en lille kasserolle sammen med basilikum stilkene. Når fisken er færdig, kommes al væden og fedtstoffet derfra ned i sovsen, og basilikum stilkene fiskes op. Sovsen blendes med en stavblender. Smag til med salt og peber. Kom den sidste halvdel af det hakkede basilikum i sovsen.
Som vist på billedet. Pynt med det sidste basilikum.
Kundekommentarer ()