0
Bagt rødspætte på linser med stegt squash, oliven og tomat

Bagt rødspætte på linser med stegt squash, oliven og tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hvidløggrønne linser
1 min.
Linser

Skyl linserne i en sigte, kom dem i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt, og kog dem stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.

Snit hvidløgsfeddene super tyndt med en kniv, og læg dem til side til senere.

rødspættefilet
5 min.
Rødspættefileter

Tag fisken ud af køleskabet, dup fileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rul dem fra hale mod hoved, så du får en lille rullet "pakke". 

Læg dem i et smurt, ildfast fad.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. 

Når ovnen er varm sættes fisken i ovnen og bages i 10-15 min.

 

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktaillille squashskalotteløg
10 min.
Squash

Skær squash i grove tern, og steg dem på en meget varm pande i en smule olie, til de har taget godt med farve, men stadig har lidt bid. Kom dem op i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Pil skalotteløget, hak det fint med en skarp kniv, og vend det sammen med squashen.

Halvér tomaterne, og vend dem sammen med squash og skalotteløg.

 

hvidløgGrønne Nocellara oliven, uden sten
20 min.
Linser

Hæld vandet fra linserne, og hæld dem over i en skål midlertidigt.

Sautér stille og roligt hvidløgene af i en gryde med lidt olivenolie, uden at de tager farve. Tilsæt linserne, og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt god olivenolie. Hak oliven groft, og vend dem ned i linserne.

pecorino romano
25 min.
Anretning

Anret linserne i bunden af en dyb tallerken med fisk og stegt squash ovenpå. Slut af med at rive pecorino fint over retten.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
709 kcal
Fedt:
35,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
38,9 g
heraf sukkerarter:
38,9 g
Kostfibre:
17,2 g
Protein:
49,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?