0
Bagt rødspættefilet i krydret sauce med kogte kartofler og rå kålsalat

Bagt rødspættefilet i krydret sauce med kogte kartofler og rå kålsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nye kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom kartoflerne op i en kasserolle og dæk med vand. Tilsæt lidt salt og kog ca. 5-10 min. til kartoflerne er møre.

rødspættefilet
5 min.
Bag fisken

Rul fileterne sammen hale mod hoved. Krydr med lidt salt og læg dem i et smurt ildfast fad. Bag i ovnen ca. 10-12 min. til de er mælkehvide og møre. 

harissakryddericreme frisk 9%kapers
10 min.
Lav saucen

Hak ca. 5-7 kapers pr kuvert.

Rør creme frisk, krydderblanding og kapers sammen i en lille skål. Smag til med lidt salt.

spidskåldildpære
20 min.
Lav salaten

Snit spidskålet super tyndt med en skarp kniv. Skær pæren i tynde skiver og hak dilden fint - både stilke og blade. Bland det hele i en skål.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og fisk på en tallerken med salaten ved siden af. Slut af med at komme lidt sauce over fisken.

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?