0
Bagt rødspættefilet med dildsauce, broccoli og kartofler

Bagt rødspættefilet med dildsauce, broccoli og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Skrub kartoflerne grundigt, kom dem op i en gryde med vand, så det dækker, og tilføj et godt skud salt.

Kog kartoflerne stille og roligt i 5-6 min, alt efter størrelse, og sluk så for gryden, og lad dem trække færdige under låg til servering.

rødspættefilet
5 min.
Rødspættefilet

Gnid rødspættefileterne med nogle dråber olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Rul dem fra hale mod hoved, og læg dem i et smurt ildfast fad - gerne med lidt afstand imellem. 

broccolimajroerrødspættefilet
10 min.
Broccoli

Skræl majroerne, og skær broccolien ud i grove buketter, gerne med masser af stok på. Steg broccoli på en pande i en smule olie i ca. 4-5 min., til de har taget lidt farve, og er blevet møre med bid.

Skær majroerne i små tern på ca. 1x1 cm.

Sæt fiskefileterne i ovnen, og bag dem ca. 15 min, til de er møre.

skalotteløgcitrondildcreme fraiche 38%
15 min.
Dildsauce

Skyl og afdryp dilden, og hak den fint med en skarp kniv - både stilke og blade.

Skræl skalotteløget, og hak det fint med samme kniv.

Kom creme fraiche op i en lille kasserolle, og giv den et opkog. Smag den til med lidt salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet skal fra citronen.

30 min.
Anretning

Giv creme fraichen et nyt opkog, og kom dild og skalotteløg ned i.

Anret kartofler og fisk på en tallerken. Kom majroerne ud over broccolien og saucen henover kartoflerne. Dryp evt. et par dråber citronsaft over fisken.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
824 kcal
Fedt:
56,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
27,7 g
Kulhydrat:
41,1 g
heraf sukkerarter:
9,3 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
36,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?