Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, kom dem op i en gryde med vand, så det dækker, og tilføj et godt skud salt.
Kog kartoflerne stille og roligt i 5-6 min, alt efter størrelse, og sluk så for gryden, og lad dem trække færdige under låg til servering.
Gnid rødspættefileterne med nogle dråber olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Rul dem fra hale mod hoved, og læg dem i et smurt ildfast fad - gerne med lidt afstand imellem.
Skræl majroerne, og skær broccolien ud i grove buketter, gerne med masser af stok på. Steg broccoli på en pande i en smule olie i ca. 4-5 min., til de har taget lidt farve, og er blevet møre med bid.
Skær majroerne i små tern på ca. 1x1 cm.
Sæt fiskefileterne i ovnen, og bag dem ca. 15 min, til de er møre.
Skyl og afdryp dilden, og hak den fint med en skarp kniv - både stilke og blade.
Skræl skalotteløget, og hak det fint med samme kniv.
Kom creme fraiche op i en lille kasserolle, og giv den et opkog. Smag den til med lidt salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet skal fra citronen.
Giv creme fraichen et nyt opkog, og kom dild og skalotteløg ned i.
Anret kartofler og fisk på en tallerken. Kom majroerne ud over broccolien og saucen henover kartoflerne. Dryp evt. et par dråber citronsaft over fisken.
Kundekommentarer ()