0
Bagt rødspættefilet med dildsauce, broccoli og kartofler

Bagt rødspættefilet med dildsauce, broccoli og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.

Skrub kartoflerne grundigt, og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker tilføj et godt skud salt. Kog kartoflerne stille og roligt i 5-6 min, alt efter størrelse, og sluk så for gryden, og lad dem trække færdig under låg til servering.

rødspættefilet
5 min.
Rødspættefilet

Gnid rødspættefileterne med nogle dråber olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Rul dem fra hale mod hoved, og læg dem i et smurt ildfast fad - gerne med lidt afstand imellem. 

broccolimajroerrødspættefilet
10 min.
Broccoli

Skyl broccoli, og skyl og skræl majroerne. Skær broccolien ud i grove buketter, gerne med masser af stok på. Steg dem på en pande i en smule olie, til de har taget lidt farve og er blevet møre med bid - ca. 4-5 min.

Imens kan du skære majroerne i små tern på ca. 1x1 cm.

Sæt fiskefileterne i ovnen, og bag dem ca. 15 min, til de er møre.

skalotteløgcitrondildcreme fraiche 38%
15 min.
Dildsauce

Skyl og afdryp dilden, og hak den fint med en skarp kniv - både stilke og blade.

Skræl skalotteløget, og hak det fint med samme kniv.

Kom creme fraichen op i en lille kasserolle, og giv den et opkog. Smag den til med lidt salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet skal fra citronen.

30 min.
Anretning

Giv creme fraichen et nyt opkog, og kom dild og skalotteløg ned i.

Anret kartofler og fisk på en tallerken. Kom majroerne ud over broccolien. Kom saucen henover kartoflerne og evt. et par dråber citronsaft over fisken.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?