0
Bagt rødspættefilet med dukkah dertil vandmelon, nødder, feta, mynte og perlebyg

Bagt rødspættefilet med dukkah dertil vandmelon, nødder, feta, mynte og perlebyg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Perlebyg: Kog den skyllede perlebyg i rigeligt letsaltet vand i ca. 12-15 min. afhængig af, hvor meget bid du vil have i dem. Dræn overskydende væde fra og lad dem afkøle let. Kom byggen i en skål.

Melonsalat: Skær melon og salat i mundrette stykker uden skal og kerner, og bland begge dele med de kogte perlebyg og finthakket mynte (gem nogle hele mynteblade til pynt). Riv citronskal (kun det gule) i salaten, og pres saften hen over sammen med et par spiseskefulde god olivenolie samt 1/3 af dukkah'en og lidt salt og peber. Bland salaten sammen, pynt med mynteblade, og drys med hakkede nødder. Pluk fetaen efter behag og drys over.

Fisk: Fold fiskefileterne på midten på langs, og krydr på begge sider med salt og peber. Kom dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Drys 2/3 af dukkah'en over fisken, og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 min.

Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?