Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær pastinakkerne i lange stænger, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen.
Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 20 min.
Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Læg dem i et smurt ildfast fad, og krydr med lidt salt.
Bag fileterne i ovnen under pastinakkerne i ca. 10 min., til fisken er mælkehvid.
Skær salaten ud i mundrette bidder, og hak korianderen groft igennem med en kniv (brug både stilke og blade).
Dræn kikærterne, og blend dem med tahin og et stort skud olivenolie til en lind hummus. Smag til med lidt salt.
Anret bagte rødder, fisk og en god klat hummus på en tallerken, og kom salat og koriander på siden med yoghurt henover.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften