0
Bagt rødspættefilet med hummus, pastinakker og ras el hanout

Bagt rødspættefilet med hummus, pastinakker og ras el hanout

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

pastinakkerras el hanout
1 min.
Bag pastinakkerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær pastinakkerne i lange stænger, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen.

Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 20 min.

rødspættefilet
10 min.
Bag fisken

Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Læg dem i et smurt ildfast fad, og krydr med lidt salt.

Bag fileterne i ovnen under pastinakkerne i ca. 10 min., til fisken er mælkehvid.

korianderhjertesalatkikærtertahin
20 min.
Ordn det grønne

Skær salaten ud i mundrette bidder, og hak korianderen groft igennem med en kniv (brug både stilke og blade).

Dræn kikærterne, og blend dem med tahin og et stort skud olivenolie til en lind hummus. Smag til med lidt salt.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Anret bagte rødder, fisk og en god klat hummus på en tallerken, og kom salat og koriander på siden med yoghurt henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
978 kcal
Fedt:
67,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,4 g
Kulhydrat:
40,6 g
heraf sukkerarter:
15,6 g
Kostfibre:
18,5 g
Protein:
42,1 g