0
Bagt rødspættefilet med romescosauce, blomkål og gremolata

Bagt rødspættefilet med romescosauce, blomkål og gremolata

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Romescosauce: Gnid de 3 peberfrugter i lidt olie og sæt dem i en 250 grader varm ovn i 25 min. Når de er meget mørke tages de ud, og samtidig sættes temperaturen på 200 grader, så den er klar til resten af retten. Læg peberfrugterne i en skål og dæk den med tætsiddende film. Lad dem hvile i 10-15 min. Fjern skindet, kernerne og indmaden fra peberfrugterne. Rist mandler og hasselnødder på en tør pande. Rist tynde skiver af 3 fed hvidløg i lidt olivenolie sammen med grove tern af daggammelt brød til begge dele bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt og tomat (begge skåret i tern) og lad det hele simre sammen med chili, eddike, safran og piment d’espelette i ca. ½ time under låg. Når det meste af væden er kogt ind, blendes væden sammen med mandler, hasselnødder, brød samt ca. 1½ dl olivenolie. Blend i en foodprocessor og blend kun til du har en rustik - men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt og peber.

Blomkål: Skær bunden af kålhovedet og fjern evt blade. Læg det i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie, krydr med salt og peber og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 30-45 min.

Gremolata: Pluk persillen, skyl den grundigt og tør den derefter lige så grundigt. Hak den fint og riv citronskallen på et rivejern. Hak og knus 1 fed hvidløg. Bland persille, citronskal og hvidløg sammen med 2-3 spsk. olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber. Smag til.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem så de er lige tykke. Læg dem i et ovnfast fad med lidt olie i bunden, dryp lidt citronsaft over og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 4 min. Tag fadet ud, fordel gremolaten over fisken, sæt fadet i ovnen igen og bag i yderligere 3-4 min. Server straks.

Anret som vist på billedet (der er brugt romanesco blomkål på billedet).

Bonusinfo

Piment Espelette er det eneste AOC/DOP certificerede krydderi i Frankrig og har noget nær kultstatus i gourmet verdenen. Det er en ekstremt elegant, pikant og middelstærk paprika i flager med letrøget note, som produceres i den franske del af Baskerlandet i det sydlige Frankrig tæt ved Pyrenæerne. Det er en semi-mild chili, der svarer til en middelstærk paprika i flager. Piment d'Espelette har noter af røg, og er et populært krydderi i det franske og nordspanske køkken.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?