0
Bagt rødspættefilet med små bagte kartofler og løvstikkecreme

Bagt rødspættefilet med små bagte kartofler og løvstikkecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

 

små kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub kartoflerne grundigt, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bred dem ud på en bageplade, og bag i ca. 25 min., til de er møre, og har taget farve.

rødspættefilet
5 min.
Fisk

Rul fiskefileterne sammen fra hale mod hoved, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ildfast fad, men vent med at sætte fadet i ovnen.

løvstikkeagurkbakke spæd salatmix (fx Napolitana)peberrodrødløgcreme fraiche 38%
10 min.
Grønt

Kom løvstikke og creme fraiche op i en skål eller lignende beholder, som passer godt i størrelsen med din stavblender (har du ikke en stavblender, kan du hakke løvstikken meget fint, og røre den sammen med creme fraiche). Tilsæt lidt salt, og blend/rør til creme fraichen er blevet grøn og lind.

Sæt fisken i ovnen under kartoflerne, og bag den i ca. 15 min., til den er mør.

Skær agurk og salat i grove strimler.

Skræl løget, og snit det super tyndt med en skarp kniv. 

Bland løg, agurk og salat i en skål, og tilsæt et par dråber olivenolie og masser af fintrevet peberrod.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og fisk på en tallerken med salaten til, og slut af med at komme en god klat løvstikkecreme på hver tallerken.

Kommentarer og forslag til opskriften