Gremolata: Riv citronskallen fint og pres saften ned i en skål. Hak hvidløgsfed og persille fint og bland det hele sammen med 4-5 spsk. olivenolie, salt og peber.
Fennikel: Rens fenniklerne og skær dem i kvarte. Læg dem i et ildfast fad og hæld hvidvin og fond henover. Krydr med salt og peber og læg små klatter smør ved. Bag dem ved 175 grader i ca. 20 min. til de er møre og gyldne.
Tomatsalat: Skær tomaterne i kvarte og hak rødløget fint. Riv basilikumbladene groft mellem fingrene og bland det hele med 4 spsk. olivenolie, salt og peber.
Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem i et lille fad og kom en smule fiskefond eller vand i bunden. Dæk fadet til med stanniol og damp dem i ovnen ved 175 grader i ca. 12 min. (til fisken er mør og gennembagt). Tag stanniolen af fisken, hæld væden fra og fordel gremolataen ovenpå fileterne.
Anretning: Lav en lille bunke af tomatsalaten i den ene side af hver tallerken og læg et par fiskefileter ovenpå. Anret fenniklerne i den anden side og server straks med fx små kogte aspargeskartofler, grøn salat og lidt smeltet smør til.
Kommentarer og forslag til opskriften