0
Bagt skærising med nye gulerødder, grønne linser og  solsikkekerner

Bagt skærising med nye gulerødder, grønne linser og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min.

gulerødder med topfrisk oregano
5 min.
Ordn gulerødder

Skrub gulerødderne godt. Er de tykkere end din pegefinger, så halver dem på langs. Pluk oregano ud i blade.

skærisingfilet uden skind
10 min.
Bag fisken

Rul fiskefileterne sammen fra hoved mod hale. Krydr dem med salt, og gnid dem med lidt olie. Læg fileterne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 min.

solsikkekernergulerødder med topærter, frostcitronfrisk oregano
15 min.
Steg gulerødder

Sæt en stor pande over ved mellemhøjt blus. Rist først solsikkekernerne på den tørre pande i 2-3 min., til de har taget farve og dufter. Tag dem så af panden, skru lidt op for panden, og tilsæt lidt olivenolie. Steg gulerødderne i 4-5 min. så de tager farve og bliver møre med bid. 

Kom ærterne op i panden til gulerødderne og lad dem varme med et minut eller to. Krydr med lidt salt, træk så panden fra varmen, og kom fintrevet citronskal, solsikkekerner og oregano over gulerødder og ærter.

ricotta fra la Treccia
25 min.
Anretning

Dræn linserne, og vend dem med et par dråber olivenolie. Smør en stor klat ricotta ud på en tallerken. Anret linserne ovenpå ricotta med fisk og grønt til.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?