0
Bagt selleri og kikærter med kotelet og cremet agurk
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldsellerikikærter
1 min.
Bag selleri og kikærter

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Dræn kikærterne grundigt. Skræl selleri og skær det i rustikke både. Bred begge dele ud på en bageplade, dryp lidt olivenolie over og krydr med salt.

Bag ca. 20-25 min. til sellerien er mør.

agurkgræsk yoghurt, 10%citron
10 min.
Lav den cremede agurk

Skær agurken i små tern. Vend agurk og yoghurt sammen i en skål og smag til med lidt fintrevet citronskal og citronsaft, salt og groftkværnet sort peber.

kotelet
20 min.
Steg koteletten

Varm en pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt lidt olie og steg koteletten ca. 3-4 min på hver side. Krydr med lidt salt.

rucolavindaloo krydderi
30 min.
Anretning

Drys kikærter og selleri med krydderblandingen, når de kommer ud af ovnen.

Anret på en tallerken med kotelet, cremede agurker og rucola.

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?