0
Bagt ising med aubergine, grønne linser, pak choy og hvidløgsolie

Bagt ising med aubergine, grønne linser, pak choy og hvidløgsolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginebaba ganoush krydderi
1 min.
Aubergine

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Flæk auberginen på langs, og rids ned i kødet med en kniv.

Kom godt med olivenolie, salt og krydderblanding ned i ridserne, pak dem ind i folie eller bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er helt møre.

grønne linserisingfilet uden skind
5 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand, og kog stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.

Rul fiskefiletterne sammen fra hale mod hoved, gnid dem med lidt olivenolie, læg dem i et ildfast fad, og krydr godt med salt og peber.

citronhvidløgpak choy
10 min.
Pak choy

Pluk pak choy ud i blade, og skyl dem godt. 

Lav en marinade ved at piske ca. 1 god spsk. olivenolie pr. kuvert, salt, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft sammen i en lille skål. Der må godt være godt knald på hvidløg og citron.

Vend pak choyen grundigt rundt i marinaden.

Sæt nu fisken ind i ovnen, under pladen med auberginer, og bag ca. 10-15 min.

25 min.
Aubergine

Når auberginen er mør, hakker du dem til en grov puré med en kniv. Det er en smagssag, om man vil fjerne skindet først, men man kan sagtens spise det.

Vend auberginepuré sammen med de drænede linser, og smag til med salt, peber og olivenolie.

30 min.
Anretning

Anret auberginepuré i bunden af en dyb tallerken med den bagte fisk ovenpå og marineret pak choy ved siden af.

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?