
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Flæk auberginen på langs, og rids ned i kødet med en kniv.
Kom godt med olivenolie, salt og krydderblanding ned i ridserne, pak dem ind i folie eller bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er helt møre.
Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand, og kog stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.
Rul fiskefileterne sammen fra hale mod hoved, gnid dem med lidt olivenolie, læg dem i et ildfast fad, og krydr godt med salt og peber.
Pluk pak choy ud i blade, og skyl dem godt.
Lav en marinade ved at piske ca. 1 god spsk. olivenolie pr. kuvert, salt, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft sammen i en lille skål. Der må godt være godt knald på hvidløg og citron.
Vend pak choyen grundigt rundt i marinaden.
Sæt nu fisken ind i ovnen, under pladen med auberginer, og bag ca. 10-15 min.
Når auberginen er mør, hakker du dem til en grov puré med en kniv. Det er en smagssag, om man vil fjerne skindet først, men man kan sagtens spise det.
Vend auberginepuré sammen med de drænede linser, og smag til med salt, peber og olivenolie.
Anret auberginepuré i bunden af en dyb tallerken med den bagte fisk ovenpå og marineret pak choy ved siden af.
Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!
Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften