Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Flæk auberginen på langs og rids ned i kødet med en kniv. Kom godt med olivenolie, salt og krydderblanding ned i ridserne. Pak dem ind i folie eller bagepapir og bag dem i ovnen til de er helt møre - ca. 25 min.
Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand. Kog stille og roligt, til de er møre - ca. 15 min.
Rul fiskefiletterne sammen fra hale mod hoved og gnid dem med lidt olivenolie. Læg dem i et ildfast fad og krydr dem godt med salt og peber.
Pluk pak choy ud i blade og skyl dem godt.
Lav en marinade ved at piske ca. 1 god spsk olivenolie per kuvert, salt, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft sammen i en lille skål. Der må godt være godt knald på hvidløg og citron.
Vend pak choyen grundigt rundt i marinaden.
Sæt nu fisken ind i ovnen, under pladen med auberginer, og bag ca. 10-15 min.
Når auberginen er mør, hakker du dem til en grov pure med en kniv. Det er en smagssag om man vil fjerne skindet først - man kan sagtens spise det.
Vend auberginepure sammen med de drænede linser og smag til med salt, peber og olivenolie.
Anret auberginepureen i bunden af en dyb tallerken med den bagte fisk ovenpå og marineret pak choy ved siden af.
Velbekomme!
Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!
Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika
Kundekommentarer ()