0
Bagt skærising med gremolata, rosmarinstegte gnocchi samt romescosauce

Bagt skærising med gremolata, rosmarinstegte gnocchi samt romescosauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtromesco krydderiSkagenfood Ketchuphvidløg
1 min.
Romescosauce:

Skyl og skær peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Rist tynde skiver af det rå hvidløg (brug det halve her) i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt, og sauter ved jævn varme, uden de tager farve, men bliver møre og søde. Tilsæt ketchup, og lad det hele simre sammen med lidt citronsaft og romescokrydderiet (PAS PÅ, DET ER STÆRKT!) i ca. 15 min. under låg. Tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fordamper. Når det meste af væden er kogt ind, og peberfrugterne er helt møre, blendes det hele sammen med et par skefulde olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender. Blend kun, til du har en rustik, men dog forholdsvis homogen, masse. Smag til med salt og peber og lidt sukker.

bredbladet persillecitronhvidløg
10 min.
Gremolata:

Pluk persille, og skyl det grundigt. Tør det derefter grundigt. Skyl, og riv citronskallen på et rivejern, undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak et par fed hvidløg, og bland det hele sammen med fintsnittet persille. Vend med lidt oliven- eller valnøddeolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

gnocchirosmarinhvidløg
20 min.
Gnocchi:

Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter, til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør og det sidste hvidløg, der er finthakket, på panden sammen med gnocchi’erne. Steg med et par minutter. Pluk rosmarin, og hak bladene fint. Kom dem ved, og steg med i 30 sekunder. Krydr med salt og peber.

skærisingfilet
28 min.
Fisk:
Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem, så de er lige tykke. Kom dem i et ildfast fad med lidt olie i bunden. Fordel 2/3 af gremolataen over. Sæt fisken i en forvarmet ovn ved 185 grader, og bag i 8-10 min. (Kødet skal være mælkehvidt).
35 min.
Anretning:

Vend de stegte gnocchi med gremolataen, og server som vist på billedet.

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?