Fisk: Krydr fileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Smelt smørret, rør ingefær, rasp, lidt salt og peber i og fordel det ovenpå fisken. Bag i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. (til fisken er mør).
Grønt: Fjern skallen på græskarret ved at skære det af, skrab kernerne ud og snit græskarkødet i tynde, lange pommes frites stænger. Du kan erstatte græskarret med 3 gulerødder, hvis du ikke kan få fat på et hokkaidogræskar. Skær bønner og forårsløg i hhv. ½ cm og 1 cm brede stykker med et meget skråt snit. Skær peberfrugten i strimler, halver cherrytomaterne og skær hvidløgene i tynde skiver. Varm lidt olie godt op i en wok. Kom græskar og bønner ved og rist 2-3 min. Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt og rist igen 2 min. Vend cherrytomater, honning og 2 spsk. soja i og lad det lige koge op. Smag til med soja og friskkværnet peber, drys med friskhakket koriander (kan erstattes af basilikum, hvis du foretrækker det) og server straks.
Server sammen med nudler, sød chilisauce og dampet pak choy til - eller flødekartofler, en sprød grøn salat og godt groft brød.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften