0
Bagt skærising med salat af sorghum og grønne bønner i Sesam-miso dressing med radiser

Bagt skærising med salat af sorghum og grønne bønner i Sesam-miso dressing med radiser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Der er et nyt 'SUPERFOOD' in town! Sig goddag til din nye bedste ven: SORGHUM!. Sorghum er af mange spået til at overtage quinoas plads på indkøbslisterne. Sorghum er dog ikke helt nyt; det er dyrket i århundreder i Afrika og Indien (hvor det er kendt som jowar) og er den femte mest dyrkede afgrøde i verden. En af de mange fordele er, at sorghum er en tørkebestandig afgrøde, der kræver mindre end 1/3 vand end fx majs, hvilket gør det til et miljøvenligt alternativ. Men sorghums nylige popularitet i vesten knyttes til en stadig mere sundhedsbevidst verden og dens bestræbelser på at finde naturlige råvarer med masser af antioxidanter, mineraler, fibre og næringsstoffer. Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika, og det er den dag i dag fortsat den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet takket være dets evne til at vokse i meget tørre og varme områder. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum
1 min.
Kogte sorghum:

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt, og kog dem i 15-20 minutter. Dræn vandet fra, og lad sorghum dryppe af i en sigte et par minutter.

sesamfrø
5 min.
Sesam:
Kom sesamfrø (gem lidt til anretningen) i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.
koriandercitronsesamfrøbrun miso
10 min.
Sesam-miso dressing med radise:

Riv den gule skal af citronen, og pres derefter saften fra. Soigner og riv radiserne fint. Drys dem med lidt fint salt, vend det rundt, og lad radiserne trække i 5 minutter. Rør imens miso, citronsaft og -skal sammen med ristede sesam og olivenolie til en lind letflydende dressing. Juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt og lidt sukker. Knug radiserne i hånden for at presse væden ud. Finthak plukket koriander, og vend i til sidst sammen med de saltede radiser.

grønne bønnersorghum
25 min.
Sorghum & bønnesalat:

Soigner de grønne bønner, og del hver bønne i 2-3 stykker. Kog bønnerne i 5-7 minutter i godt saltet vand. Vend dem sammen med de kogte sorghum og dressingen. Smag til med salt og peber.

skærisingfilet uden skind
30 min.
Fisk:
Fold eller rul fiskefileterne (se video ovenover). Krydr med salt og peber, og læg fisken i et smurt ildfast fad. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-12 minutter.
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med salaten ovenpå fisken, drysset med de sidste sesamfrø.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?