0
Bagt skærising med top af grape, appelsinsauce og julesalat

Bagt skærising med top af grape, appelsinsauce og julesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Julesalaten: Start her. Julesalaten koges hele i vand tilsat 1 smørklat, salt, lidt citronsaft og laurbærblade, nelliker el. anis. Koges til de er møre i ca. 8-12 min. Lad den dryppe af i en sigte. Skæres over og krydres med lidt salt.

Skærising med grape: Fold fileterne, så de alle er lige høje og læg dem i et ildfast fad (lav evt. et ikke gennemgående snit på tværs af fileten og fold den sammen). Krydr med salt og peber og et par stænk olie. Skær skrællen af grapefrugterne og skær dem i både uden skind. Placer 3-5 både på hver filet efter behag. Kom ca. 1 dl hvidvin i bunden af fadet og bag fisken ved 200 g i ca. 10-12 min. (kan man ikke lide grape, kan den helt undlades eller erstattes af appelsin el. mandarin).

Appelsinsauce: Hak skalotteløget fint og sauter det i lidt olie i en gryde. Tilsæt 1 dl hvidvin, 2 dl hønsefond og saft af 2 appelsiner. Lad saucen koge ind til det halve og smag til med salt, peber og lidt sukker. Jævn evt. saucen med lidt maizena.

Server retten med ris eller råstegte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften