0
Bagt skærisingfilet med søde kartofler og råkost af rosenkål og æble

Bagt skærisingfilet med søde kartofler og råkost af rosenkål og æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Søde kartofler

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl de søde kartofler, skær dem i grove både, og vend dem med lidt olie, salt og masser af friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen i ca. 25 min. i et ildfast fad eller bradepande, til de er møre, og har taget godt med farve.

skærisingfilet uden skind
5 min.
Skærising

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Rul hver filet sammen fra hale mod hoved, så de bliver til små tykke ruller, og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et stort ildfast fad.

Når kartoflerne har været i ovnen i 15-20 min., skrues ovnen ned på 170 grader, og fisken placeres på en rille under kartoflerne. Bag i ca. 10 min., til fisken er mør.

rosenkålcitronrødt æblemyntetørrede abrikoser
10 min.
Råkost

Varm en tør pande godt op. Halvér citronen. og steg den på skærefladen, til den er branket godt.

Pil de yderste par blade af rosenkålene, hvis de ikke er pæne. Nu kan du enten pille resten af bladene af rosenkålene, hvis du har god tid, eller du kan snitte de hele rosenkål fint med en skarp kniv. Kom herefter kålene op i en skål.

Pluk mynten ud i blade, og tilsæt dem til skålen. Snit æble og abrikoser i tynde stænger, og kom dem ligeledes op i skålen. Smag til med masser af saft fra den brændte citron.

30 min.
Anretning

Anret fisken på en tallerken med de søde kartofler og råkosten på siden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
495 kcal
Fedt:
17,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
51,2 g
heraf sukkerarter:
19 g
Kostfibre:
11,4 g
Protein:
25,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?