Pasta: Sæt en stor gryde letsaltet vand over til pastaen. Skræl guleroden og snit den, butternut squash og bladselleri i fine små tern. Pil skalotte- og hvidløg, hak dem fint og pluk timianen. Skær baconen i ”tændstikker” og rist den gylden og let sprød i 1 spsk. olie på en pande. Kom pastaen i det kogende vand og kog den al dente jf. emballagen. Tag baconen af panden med en hulske og dryp af på køkkenrulle. Kom lidt ekstra olie på panden og sauter løgene klare. Tilsæt hvidløg, gulerod og bladselleri, krydr med salt og peber og sauter i 3 min. Vend græskarternene i og sauter i yderligere 5 min. Hæld imens vandet fra pastaen – gem 2 dl af kogevandet – og vend pastaen med lidt olie, så de ikke klistrer. Hæld hvidvin på panden og kog den næsten væk. Rør bacon, pasta og timian i og skru ned til lav varme. Pisk æggeblommerne sammen og tilsæt pastakogevandet af flere omgange. Hæld blandingen over pasta og grøntsager, drys med pecorino-osten og vend det hele godt sammen til konsistensen er blød og let cremet. Smag til med salt og peber og server straks.
Fisk: Hak nødderne fint og ensartet og kom dem i en dyb tallerken. Pisk æg, mælk, 1 tsk. salt og et godt kværn peber godt sammen i en anden dyb tallerken. Dup fileterne tørre og vend dem først i æggeblanding og derefter i nødderne. Lad dem hvile i 10 min. og steg så fileterne møre og let gyldne på begge sider i smør ved middel varme.
Server sammen med en sprød grøn salat og godt kernerugbrød.
Bonusinfo om orecchiette pasta:
Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.
Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()