Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub jordskokkerne grundigt, og fjern evt urenheder. Vend ca. 2/3 af jordskokkerne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Lad jordskokkerne være hele, men hvis der er knolde, der er større end en tændstiksæske, kan du dele dem i to.
Skyl squashen, og skær den i store stykker på ca. samme størrelse som jordskokkerne. Bred jordskokker og squash ud på en bageplade, drys med krydderblandingen, og bag grøntsagerne i ca. 25 min., til de har taget masser af farve.
Sæt perlespelten over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Kog den i ca. 15 min.
Gnid fiskefileterne med lidt olivenolie og lidt salt, og rul dem sammen fra hale mod hoved. Læg rullerne i et ildfast fad, og bag dem nederst i ovnen i ca. 15 min.
Den sidste 1/3 af jordskokkerne skæres i små tern, så godt som muligt.
Dræn mozzarellaen, og skær den i tern.
Dræn perlespelten, og vend den sammen med de rå jordskokker, mozzarellastykker, fintrevet citronskal, lidt olivenolie og lidt citronsaft. Smag til med salt.
Anret perlespelten i bunden af en dyb tallerken med fisk og bagt grønt ovenpå.
Velbekomme!
Middelhavs-krydderi indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften