0
Bagt rødspætte på cremet polenta med stegt blomkål og appelsin.

Bagt rødspætte på cremet polenta med stegt blomkål og appelsin.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
polentamelsødmælkparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Polenta

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Kom 200 ml vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 50 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Lige inden servering, tilsætter du ca. 40 ml mælk og revet ost til polentaen, varm den op igen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Polentamelet suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.

 

rødspættefilet
5 min.
Fisk

Rul/fold fiskefileterne sammen fra hale mod hoved. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Sæt dem i et ildfast fad, og bag dem ca. 15 min., til de er møre.

blomkålskalotteløghasselnøddekernerappelsin
15 min.
Grønt

Skyl blomkålet, skræl skalotteløget og pil appelsinen.

Skær blomkålet ud i små buketter, skær appelsinen i skiver og derefter i mundrette bidder. Skær skalotteløget i papirstynde ringe.

Hak nødderne groft med en kniv.

Varm en stor pande godt op, tilsæt lidt olivenolie, og steg blomkålen i ca. 4-5 min., til den har taget godt med farve, men stadig har bid. Et minuts tid inden blomkålen er færdig, lader du nødderne stege med. Krydr med lidt salt.

Bland blomkål, nødder, løg og appelsin i en skål, og sørg for at få alt overskydende appelsinsaft med.

30 min.
Anretning

Anret den varme polenta i bunden af en dyb tallerken med de bagte fisk ovenpå og blomkålssalat ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?