Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Start med at skrælle kartoflerne og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker, og et skud salt. Kog stille og roligt til kartoflerne er møre.
Rul fiskefiletterne sammen fra hoved mod hale. Krydr med salt og friskværnet sort peber. Læg fisken i et smurt ildfast fad og bag den ca. 10 min i ovnen. Hæld så sovsen over fisken og bag yderligere ca. 10 min.
Skær salaten ud i mundrette strimler. Skræl blodappelsinen, skær den i skiver og derefter i mundrette bidder. Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint.
Brug en tyndskræller og skræl lange bånd af gulerødderne. Vend alle ovenstående dele sammen i en skål, sammen med et par dråber olivenolie.
Anret bagt fisk med sovs på en tallerken, sammen med kartofler og salat.
Velbekomme!
Kend din fisk: Skrubbe
Skrubben ligner rødspætten, men adskiller sig ved sin mere ru og knudrede overflade, som skyldes små benknuder på øjesiden. Den har en oval, flad krop, hvor begge øjne er placeret på højre side (dog findes venstrevendte eksemplarer). Farven varierer fra brun til grønlig med mørke pletter og en lys underside. Skrubben bliver typisk mellem 25-40 cm lang, men kan i sjældne tilfælde nå op på 60 cm og veje op til 3 kg.
Skrubben er en alsidig spise, der kan tilberedes på mange måder. Kødet er lyst, fast og har en mild, let sødlig smag, som egner sig godt til stegning, bagning og dampning. Den er populær i klassiske danske retter som stegt skrubbe med persillesovs og paneret skrubbe med remoulade. Desuden kan den bruges i supper og fiskefrikadeller. Skrubben kan med fordel tilberedes hel, da benene let slipper kødet efter tilberedning.
Skrubben er en sund spise med et højt indhold af magert protein og en lav fedtprocent. Den indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer, som bidrager til hjerte-kar-sundhed og reducerer inflammation. Derudover er den rig på vitamin D, B12 og mineraler som jod og selen, der understøtter stofskiftet og immunforsvaret. Ifølge Fødevarestyrelsen anbefales det at spise fisk som skrubbe to gange om ugen som en del af en sund kost.
Kommentarer og forslag til opskriften