Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
Kog dem helt møre i vand, der dækker. Når kartoflerne er møre, hælder du vandet væk, moser kartoflerne med et piskeris, og tilsætter en god klat smør eller olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Gnid fiskefileterne med et par dråber olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rul dem sammen fra hale mod hoved, og læg dem i et ildfast fad. Vent lidt med at sætte dem i ovnen.
Skyl grønkålen grundigt, og riv den af stilkene. Snit den fint med en kniv.
Skræl appelsinen, skær den i skiver og derefter ud i små mundrette bidder.
Rist nødderne på en tør pande, til de har taget en smule farve. Hak dem derefter groft med en kniv.
Sæt fisken i ovnen, og bag i ca. 15 min., til den er mør.
Tør panden af fra før, varm den op igen ved højeste blus, og tilsæt en smule olie. Steg grønkålen hårdt i ca. 3-4 min., til den er faldet sammen og blevet mør. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Vend kål, appelsin og nødder op i en skål, og krydr med den røgede chili (chipotle flager). Bemærk, at du selv kan styre mængden af chili, men vær ikke for nærig.
Lige inden servering vender du yoghurten ned i kartoffelmosen uden at røre den helt ud.
Anret mosen i bunden af en dyb tallerken med den bagte fisk ovenpå og grønkålssalaten på siden.
Velbekomme!
Chipotle er en jalapeno-chili, der er tørret og røget. Chipotle er en relativt mild chili, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Brug den i gryderetter, dressing, mayo eller lav en lækker chilisauce baseret på chipotle. Den røgede smag giver en ekstra dybde, og gør chilien velegnet til gryderetter. Den er også lækker i mayonaise eller marinade, hvis retten lige skal have en pift af chili og røg. Chipotle er især populær i det mexikanske køkken
Kundekommentarer ()