0
Stegt squash med cremet ost, hasselnødder og hvide bønner

Stegt squash med cremet ost, hasselnødder og hvide bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hjertesalathvidløgsquashhasselnøddekerner
1 min.
Ordn det grønne

Start med at snitte hvidløgsfed fint med en skarp kniv. Skær salaten ud i tynde både.

Halvér squashen på langs, og rids den ned i kødet med en kniv.

Hak hasselnødderne med en kniv.

squashpande
10 min.
Steg squashen

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, og steg squashen stille og roligt på skærefladen i en smule olivenolie i 5-6 min. Den skal tage godt med farve og blive mør med en smule bid.

cannellinibønnerhvidløgsmørkasserolle
15 min.
Tilbered bønnerne

Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en kasserolle sammen med lidt olivenolie, hvidløgene, et godt skud friskkværnet, sort peber og lidt salt.

Lad det lune godt igennem i 4-5 min., uden at hvidløget tager farve. Tilsæt en god klat smør til sidst.

sumak (sumac)Kota
25 min.
Anretning

Anret de cremede bønner i en dyb tallerken med stegt squash ovenpå og salat på siden. Kom nødder og brud af ost henover squashen, og slut af med et lille drys sumak over retten. Brug max en tsk. pr. kuvert!

Velbekomme! 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?