0
Bagt squash og hokkaido med grønkål, kota og sprøde kikærter

Bagt squash og hokkaido med grønkål, kota og sprøde kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hokkaido græskarsquashkikærter
1 min.
Bagt grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl squash og græskar grundigt, og fjern evt. urenheder. Halvér græskarret, og fjern kernehuset. Skær græskarret i både, og squashen i rustikke stykker.

Vend begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.

Dræn kikærterne for vand, vend dem med et par dråber olivenolie og lidt salt, og sæt dem ind og bage på en flad bageplade under grøntsagerne. Rør lidt i kikærterne engang imellem, og bag i 15-20 min., til de er gyldne og sprøde.

citrongrønkål
15 min.
Grønkål

Skyl grønkålen grundigt, og rib den af stilkene. Snit bladene fint med en skarp kniv.

Steg kålen på en mellemvarm pande i en smule olivenolie i 4-5 min., til den bliver mør, og falder en smule sammen. 

Kom kålen op i en skål, og smag til med lidt salt, masser af citronsaft og fintrevet citronskal. Kålen må godt blive ret syrlig.

Kota-ostharissapaste
30 min.
Anretning

Anret squash og græskar på en tallerken, og fordel harissa herpå efter smag. Drys med kikærter og grønkål, og smuldr osten henover.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?