0

Bagt timiantorsk med franske ærter og svampe-beurre blanc

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ærter: Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne og rist dem næsten sprøde i en gryde. Hæld lidt af fedtet fra og kasser det. Kom perleløg og sukker ned til baconstykkerne og rist videre, til vandet er kogt væk og perleløgene har taget en gylden farve. Rør ærterne i, sauter yderligere 3-4 min. og smag til med salt og peber.

Beurre blanc: Rens svampene og skær dem i skiver. Hak skalotteløget fint og rist begge dele ved middelvarme i lidt olie til de er møre. Hæld eddike og hvidvin på og lad det koge ned til en tredjedel. Skær det kolde smør i små tern og kom dem i under kraftig piskning lige inden servering. Smag til med salt og peber.

Torsk: Del torskefileten i 4-6 ensartede stykker og læg dem på bagepapir. Rør timianbladene med lidt olie, salt og peber og pensl det på fiskestykkerne. Bag dem i ovnen ved 175°C – ikke varmluft – i ca. 10 min. til fisken er mælkehvid og gennembagt.

Anretning: Læg 2-3 spsk. ærter på midten af 4 tallerkner. Placer et stykke torsk på toppen og dryp saucen rundt om. Server med små kogte kartofler og blandet grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften