0
Bagt mørksej i limemarinade med rissalat og stegte forårsløg

Bagt mørksej i limemarinade med rissalat og stegte forårsløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kog risene

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt risene over at koge i en kasserolle efter anvisning på pakken.

limekorianderrødløggrøn chili
5 min.
Lav limemarinade

Riv lime fint op i en skål, og tilsæt al saften herfra også.

Tilsæt ca. samme mængde olivenolie, og smag til med et lille drys sukker, salt og groftkværnet sort peber. Marinaden skal være til den syrlige side.

Snit rødløgene i super tynde strimler, snit chilien fint, og hak korianderen groft, både stilke og blade. Vend rødløg, chili og koriander op i marinaden, og lad den trække til senere (Gem lidt løg og koriander til anretningen). Bemærk, du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med noget spark, så vær ikke for nærig.

10 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr med en smule salt.

Bag fisken i et smurt ildfast fad ca. 10-12 min., til fisken er mælkehvid og mør. 

forårsløg
15 min.
Steg forårsløg

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg forårsløgene hele på panden, til de har taget godt med farve på begge sider, og mærkes møre. Krydr med lidt salt.

ris, basmatirucolapeanutsforårsløg
25 min.
Lav rissalaten

Kom de kogte ris over i en stor skål, og rør dem løse med en gaffel. Skær de stegte forårsløg i mundrette stykker, og vend dem op i risene sammen med rucolaen. Hak peanuts, og vend også dem op i. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret rissalaten på en tallerken med fisken ved siden af. Rør godt rundt i marinaden, og kom et par skefulde over fisken. Pynt med resten af løg og koriander.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?