Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Sæt risene over at koge i en kasserolle efter anvisning på pakken.
Riv lime fint op i en skål, og tilsæt al saften herfra også.
Tilsæt ca. samme mængde olivenolie, og smag til med et lille drys sukker, salt og groftkværnet sort peber. Marinaden skal være til den syrlige side.
Snit rødløgene i super tynde strimler, snit chilien fint, og hak korianderen groft, både stilke og blade. Vend rødløg, chili og koriander op i marinaden, og lad den trække til senere (Gem lidt løg og koriander til anretningen). Bemærk, du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med noget spark, så vær ikke for nærig.
Skær fisken i kuvertstykker, og krydr med en smule salt.
Bag fisken i et smurt ildfast fad ca. 10-12 min., til fisken er mælkehvid og mør.
Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg forårsløgene hele på panden, til de har taget godt med farve på begge sider, og mærkes møre. Krydr med lidt salt.
Kom de kogte ris over i en stor skål, og rør dem løse med en gaffel. Skær de stegte forårsløg i mundrette stykker, og vend dem op i risene sammen med rucolaen. Hak peanuts, og vend også dem op i. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Anret rissalaten på en tallerken med fisken ved siden af. Rør godt rundt i marinaden, og kom et par skefulde over fisken. Pynt med resten af løg og koriander.
Kundekommentarer ()