0
Bagt torsk i limemarinade med rissalat og stegte forårsløg

Bagt torsk i limemarinade med rissalat og stegte forårsløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Jordnødder, Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kog risene

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt risene over at koge i en kasserolle efter anvisning på pakken.

limekorianderrødløggrøn chili
5 min.
Lav limemarinade

Riv lime fint op i en skål og tilsæt al saften herfra også.

Tilsæt ca. samme mængde olivenolie og smag til med et lille drys sukker, salt og groftkværnet, sort peber. Marinaden skal være til den syrlige side.

Snit rødløgene i super tynde strimler, snit chilien fint og hak korianderen groft, både stilke og blade. Vend rødløg, chili og koriander op i marinaden og lad den trække til senere. Bemærk, du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med noget spark, så vær ikke for nærig.

torskefilet uden skind
10 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker og krydr med en smule salt.

Bag i et smurt ildfast fad ca. 10-12 min. til fisken er mælkehvid og mør. 

forårsløg
15 min.
Steg forårsløg

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg forårsløgene hele på panden til de har taget godt med farve på begge sider og mærkes møre. Krydr med lidt salt.

ris, basmatirucolapeanutsforårsløg
25 min.
Lav rissalaten

Kom de kogte ris over i en stor skål og rør dem løse med en gaffel. Skær de stegte forårsløg i mundrette stykker og vend dem op i risene, sammen med rucolaen. Hak peanuts og vend op i.

Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret rissalaten på en tallerken med fisken ved siden af. Rør godt rundt i marinaden og kom et par skefulde over fisken, sammen med løg og koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?