0

Bagt torsk i persillade med lun kartoffel/spinatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Skrub kartoflerne og kog dem møre i godt saltet vand. Skyl imens spinaten og dryp godt af. Halver rødløget, snit det i tynde skiver og skær tomaterne i grove tern. Varm 2 spsk. olie i en gryde, kom kartoflerne i og rist dem let. Kom spinat og løg ved og vend det rundt til spinaten er faldet sammen. Tilsæt så oliven, tomater og citronsaft, krydr med salt og peber og varm salaten igennem. Smag til og kom salaten over i en skål, men lad væden blive i gryden. Pisk det kolde smør i gryden lidt ad gangen og dryp det over salaten.

Fisk: Skær fisken i 4 ensartede stykker og dup dem tørre. Rør melet med salt og peber, pisk ægget let sammen og bland finthakket persille og hvidløg sammen til en persillade. Vend først fisken i melet, så i æg og til sidst i persilladen. Læg stykkerne i et lille ildfast fad og dryp med olivenolie. Bag fisken ved 200°C i ca. 10 min. til den er mør og gennembagt.

Server retten med fx tzatziki og godt groft brød til

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.