0
Bagt torsk med dampede asparges, ris og tamari
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kog risene

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken, og tænd samtidig ovnen på 180 grader varmluft.

torskefilet med skind
5 min.
Bag fisken

Skær fisken ud i kuvertstykker, gnid den med lidt olivenolie, og krydr med salt. Læg den i et ildfast fad, men vent med at sætte den i ovnen. 

grønne aspargesløgforårsløg
10 min.
Ordn det grønne

Snit de almindelige løg i både. Knæk bunden af aspargesene, og halvér dem.

Skær hvert forårsløg i ca. 3 cm lange stykker - gerne lidt på skrå.

torskefilet med skind
15 min.
Bag fisken

Sæt fisken i ovnen, og bag den ca. 10 - 15 min., til du uden problemer kan trække skindet af med fingrene.

20 min.
Damp det grønne

Kom de almindelige løg og det hvide af forårsløgene op i en gryde sammen med en bundskjuler vand, og gerne en god klat smør eller et par spsk. olivenolie. Damp under låg ved mellem varme i ca. 5 min., til løgene begynder at mørne. Tilsæt så asparges, og lad dem dampe med i 30 sekunder. Træk gryden af varmen, og krydr med salt og groftkværnet sort peber.

rosinertamari soya sauce
30 min.
Anretning

Vend rosinerne i risene, og smag til med tamari. Anret i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå og dampet grønt på siden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?