0

Bagt torsk med gnocchi, solsikke-basilikumpesto og bataviasalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basilikumparmigiano reggiano (Parmesan)pecorino romanosolsikkekernerhvidløg
1 min.
Solsikke-basilikumpesto

Rist solsikkekerner på en tør pande, til de er gyldne.

Pluk og skyl basilikum, og pil og hak halvdelen af hvidløget.

Ristede solsikkekerner, basilikum, hvidløg, revet pecorino og parmesan (brug det halve af parmesanen her) arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med lidt salt og peber samt 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. pers.

gnocchihvidløg
10 min.
Gnocchi

Kom gnocchi i en skål, og vend med lidt olivenolie samt fint salt og det sidste hvidløg, der er presset igennem en hvidløgspresse.

Steg i airfryeren ved 200 grader, til de er sprøde og gyldne (det tager typisk 15-20 min.). Ryst eller vend gerne rundt et par gange undervejs. 

torskefilet med skind
25 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og kom dem på et tilklippet stykke bagepapir, der passer til din airfryer.

Læg dem med skindsiden nedad, og drys med lidt salt.

Kom ca. 1 spsk pesto ovenpå hvert stykke fisk, og bag dem i airfryeren ved 150 grader i 8-10 min. Gem en lille smule pesto til salaten.

Batavia salatparmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Bataviasalat

Del salaten i mundrette stykker, og slyng den tør i en salatslynge.

Vend med en smule pesto og lidt god eddike, og riv det sidste parmesan over.

35 min.
Anretning

Som vist! 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?