Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rist solsikkekerner på en tør pande, til de er gyldne.
Pluk og skyl basilikum, og pil og hak halvdelen af hvidløget.
Halvdelen af de ristede solsikkekerner, basilikum, hvidløg, revet pecorino og parmesan (brug det halve af parmesanen her) arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med lidt salt og peber samt 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. pers.
Kom gnocchi i en skål, og vend med lidt olivenolie samt fint salt og det sidste hvidløg, der er presset igennem en hvidløgspresse.
Steg i airfryeren ved 200 grader, til de er sprøde og gyldne (det tager typisk 15-20 min.). Ryst eller vend gerne rundt et par gange undervejs.
Del fisken i portionsstykker, og kom dem på et tilklippet stykke bagepapir, der passer til din airfryer.
Læg dem med skindsiden nedad, og drys med lidt salt.
Kom ca. 1 spsk pesto* ovenpå hvert stykke fisk, og riv en smule parmesan over. Bag dem i airfryeren ved 200 grader i 8-10 min.
*Gem en lille smule pesto til salaten.
Del salaten i mundrette stykker, og slyng den tør i en salatslynge.
Vend med en smule pesto og lidt god eddike, og riv det sidste parmesan over og drys med de sidste solsikkekerner.
Som vist!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften