0
Bagt torsk med indisk krydrede kikærter og papadums

Bagt torsk med indisk krydrede kikærter og papadums

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fileten med salt og læg den i et ovnfast fad dryppet med et par dråber olivenolie. Drys også lidt salt og et splash olivenolie på og dæk fadet med stanniol. Sæt fadet i en 140 grader varm ovn i 10-12 minutter. Tag fadet ud og lad fisken hvile i 2-3 minutter - stadig dækket med stanniol. Krydr med lidt god flagesalt på toppen.

Krydrede kikærter: Skræl selleri og gulerødder og skær dem i tern på ca. 1 cm. Sauter grøntsagerne i resten af olivenolien sammen med tynde skiver af hvidløg samt finthakket løg. Tilsæt de forkogte kikærter (kog udblødte kikærter møre i ca. 35-40 min. i rigeligt vand der er letsaltet). Lad det hele riste godt igennem og krydr med spidskommen, karry, og chili samt salt og peber - rist godt igennem. Vend lige før saften fra ½ citron samt masser af friskhakket koriander i (brug evt. stilke fra de plukkede blade).

Papadums: Tilbered papadums efter anvisningen på emballagenpakken (Vælg papadums der skal friteres i olie - det er de bedste - hold jer fra mikroovnsmodellerne - det er noget HØ!).

Anretning: Drys en generøs håndfuld granatæblekerner over samt masser af friske korianderblade. Server sammen med en skål yoghurt drysset med ristede nigellafrø.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?