0
Bagt torsk med katsu curry, spinat og ris
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminristorskefilet med skind
1 min.
Ris

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl risene grundigt. Kog risene i rigeligt, kogende, letsaltet vand i 9-12 min. Hæld overskydende vand fra.

Krydr fisken med salt, friskkværnet peber og et par dråber olivenolie. Læg dem med skindsiden opad. I et ildfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vent lidt med at sætte dem i ovnen.

løggulerødderjapansk katsu karrylimegrøntsagsbouillon
5 min.
Curry

Skræl løget, og skrub gulerødderne. Snit løget i tynde strimler med en tynd kniv, og riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern.

Varm en stor gryde op ved mellem varme. Tilsæt lidt olivenolie, og steg gulerødder og løg i 4-5 min.

Sæt en lille gryde over at koge med ca. 1 dl vand pr. kuvert.

Tilsæt currypulver, boullion og ca. 1 strøget spsk. hvedemel pr. kuvert til gryden med grønt, og lad det stege med 1-2 min. under omrøring. Kom så det kogende vand over i gryden, lidt af gangen, mens du rører, og curryen tykner. Lad det koge lidt igennem, og justér evt. konsistensen med mere vand. Smag til med salt og limesaft.

torskefilet med skind
15 min.
Fisk

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

spinat
30 min.
Anretning

Vend spinaten løst ned i curryen, og anret i en dyb tallerken sammen med ris og fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

japansk katsu karry indeholder:

25% spidskommen 25% gurkemeje, 15% korianderfrø,  10% kardemomme, 5% bukkehornsfrø, 5% muskatnød, 5% kanel, 5% allehånde, 3% nellike og 2% laurbærblade