0
Bagt mørksej med kørvelmarinade, nye kartofler og skorzonerrødder

Bagt mørksej med kørvelmarinade, nye kartofler og skorzonerrødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skind
1 min.
Fisk

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.

Læg dem i et ildfast fad, men vent lidt med at sætte dem i ovnen.

små kartoflerhjertesalaterskorzonerrødder
5 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne grundigt og skyl hjertesalat når du er igang.

Skræl skorzonérrødderne med en kartoffelskræller. Det er nemmest, hvis du lægger dem fladt på bordet og skræller mens du drejer. Skyl dem godt og skær dem i stykker på ca. 4-5 cm.

Sæt kartoflerne over at koge i godt saltet vand og kog til de lige nøjagtig er møre - ca. 5-7 min. Lad kartoflerne trække i kogevandet til servering.

kørvelskalotteløgcitronsaltede kapers
10 min.
Marinade

Sæt fadet med fisken i ovnen og bag i ca. 12-15 min.

Skræl skalotteløget og hak det super fint med en skarp kniv. Hak ligeledes kapers og kørvel, både blade og stilke. Kom det op i en skål. Tilsæt ca. 3-4 spsk olivenolie og 1 spsk hvid eddike pr. kuvert til skålen. Riv citronen fint ned i skålen og vend godt rundt.

skorzonerrødder
20 min.
Skorzonérrødder

Varm en pande godt op og tilsæt nogle dråber olivenolie. Steg rødderne til de har taget lidt farve og er al dente - ca. 4-5 min.

Pluk salaten ud i blade og halvér evt. de største blade. Vend salat og rødder grundigt sammen med marinaden.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og den bagte fisk på en tallerken kom salaten på siden og kom evt. overskydende marinade fra skålen henover retten.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?