Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg dem i et ildfast fad, men vent lidt med at sætte dem i ovnen.
Skrub kartoflerne grundigt og skyl hjertesalat når du er igang.
Skræl skorzonérrødderne med en kartoffelskræller. Det er nemmest, hvis du lægger dem fladt på bordet og skræller mens du drejer. Skyl dem godt og skær dem i stykker på ca. 4-5 cm.
Sæt kartoflerne over at koge i godt saltet vand og kog til de lige nøjagtig er møre - ca. 5-7 min. Lad kartoflerne trække i kogevandet til servering.
Sæt fadet med fisken i ovnen og bag i ca. 12-15 min.
Skræl skalotteløget og hak det super fint med en skarp kniv. Hak ligeledes kapers og kørvel, både blade og stilke. Kom det op i en skål. Tilsæt ca. 3-4 spsk olivenolie og 1 spsk hvid eddike pr. kuvert til skålen. Riv citronen fint ned i skålen og vend godt rundt.
Varm en pande godt op og tilsæt nogle dråber olivenolie. Steg rødderne til de har taget lidt farve og er al dente - ca. 4-5 min.
Pluk salaten ud i blade og halvér evt. de største blade. Vend salat og rødder grundigt sammen med marinaden.
Anret kartofler og den bagte fisk på en tallerken kom salaten på siden og kom evt. overskydende marinade fra skålen henover retten.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()